Inaczej wygląda kuracja odchudzająca 20-latki a inaczej 50-latki. Gubienie i tracenie kilogramów zależy nie tylko od odpowiedniej diety, ale również od Twojego wieku
Jeśli patrzysz w lustro i widzisz fałdki, których chętnie byś się pozbyła, już dziś musisz przystąpić do akcji odchudzanie. Jak poradzić sobie z wymówkami?
Postanowienie wprowadzenia zmian w naszym sposobie odżywiania może być spowodowane chęcią poprawy stanu zdrowia lub uzyskania lepszego samopoczucia. Wtedy stajemy przed dylematem, która z diet będzie dla nas najlepsza?
Menopauza i odchudzanie? By utrzymać szczupłą sylwetką także, podczas burzy i zmian hormonalnych możesz pozwolić sobie na dietę. Musi być jednak dostosowana do potrzeb organizmu i skupiona na odpowiedniej dawce poszczególnych składników &nb
Niechęć do jedzenia i w konsekwencji spożywanie zbyt małych ilości pokarmów może przyczynić się do ubytku masy ciała oraz powstania niedoborów składników odżywczych. Przyczyn braku apetytu może być wiele, dlatego też nie należy tego p
Jakość żywności i sposób odżywiania ma wpływ na nasze życie - to już nie tylko teoria dietetyków i lekarzy! Naukowcy dowiedli, że to co jemy, ma wpływ na rozwój lub zahamowanie poszczególnych chorób cywilizacyjnych &nbs
Czy owoce i warzywa możemy zastępować sokami? Jakie są wartości odżywcze soków? Które z nich mają największe walory dietetycznych? Komu w szczególności zaleca się ich picie?
Zwiększający się niedobór hormonów jajnikowych może powodować wiele dolegliwości oraz zwiększać ryzyko wystąpienia niektórych chorób, m.in. układu krążenia
Czeka cię egzamin, ważna rozmowa w sprawie pracy, masz wiele pracy – jednym słowem towarzyszy ci stres. Co robisz, gdy się denerwujesz? Nerwowo krzątasz się po mieszkaniu, zapalasz papierosa, pijesz alkohol, a może sięgasz po czekoladę, batony i cuk
Agnieszka Perepeczko to kobieta pełna energii i wigoru. Jak dba o kondycję? Czy stosuje specjalną dietę? O tym opowiedziała portalowi FIT.pl
Czym wyróżniają się pełnoziarniste produkty zbożowe? Ile ich powinniśmy jeść? Czy w naszej codziennej diecie jest w ogóle miejsce na jasne pieczywo, biały ryż czy tradycyjny makaron?