Sezon plażowy zbliża się wielkimi krokami – po długiej zimie warto odpowiednio przygotować skórę do kontaktu z promieniami słonecznymi
Na samą myśl o kolejnym wyjściu z domu jest nam zimno, zdesperowani szukamy głęboko w szafie grubego szalika i czapki. W czasie drogi do pracy w kozakach marzną stopy i dłonie. Nawet nowy sweter nie jest wystarczająco ciepły
Gdy jest ciepło i słonecznie, chętnie jadamy posiłki na łonie natury. Jaka żywność najlepiej sprawdza się w plenerze? Jak ją przechowywać, by nie traciła swoich walorów zdrowotnych i smakowych? – Oto kilka podstawowych wskazówek
Podczas, gdy francuski paradoks (naród palaczy papierosów, zjadaczy sera i amatorów wina, jest zdrowszy niż inne europejskie nacje) wydaje się mieć niewiele sensu, to mało kto dziwi się, że to właśnie Japończycy są jednym z najzdrowsz
Stres i brak czasu powodują, że 41% Polaków minimum raz w tygodniu śpi krócej niż sześć godzin na dobę. Skutkiem tego jest zasypianie w pracy, czy np. w autobusach. Z badań amerykańskich naukowców wynika, że osoby niewyspane spożywają
Sezon plażowy zbliża się wielkimi krokami – po długiej zimie warto odpowiednio przygotować skórę do kontaktu z promieniami słonecznymi
Na samą myśl o kolejnym wyjściu z domu jest nam zimno, zdesperowani szukamy głęboko w szafie grubego szalika i czapki. W czasie drogi do pracy w kozakach marzną stopy i dłonie. Nawet nowy sweter nie jest wystarczająco ciepły
Gdy jest ciepło i słonecznie, chętnie jadamy posiłki na łonie natury. Jaka żywność najlepiej sprawdza się w plenerze? Jak ją przechowywać, by nie traciła swoich walorów zdrowotnych i smakowych? – Oto kilka podstawowych wskazówek