Jak udowadniają ostatnie badania przeprowadzone na osobach cierpiących na cukrzycę, spożywanie wielu produktów pełnoziarnistych oraz pokarmów bogatych w błonnik zmniejsza ryzyko śmierci z powodu zawału serca, udaru mózgu i innych chor
Czym wyróżniają się pełnoziarniste produkty zbożowe? Ile ich powinniśmy jeść? Czy w naszej codziennej diecie jest w ogóle miejsce na jasne pieczywo, biały ryż czy tradycyjny makaron?
Znany był już w starożytności, często gościł na średniowiecznych stołach. Dziś wraca do łask jako zboże o wyjątkowych wartościach odżywczych, doskonale nadające się do upraw ekologicznych
Zboże to wzbudziło zainteresowanie europejskich specjalistów od żywienia, nazywających amarantus zbożem XXI wieku
Znany był już w starożytności, często gościł na średniowiecznych stołach. Dziś wraca do łask jako zboże o wyjątkowych wartościach odżywczych, doskonale nadające się do upraw ekologicznych