Dieta paleolityczna szturmem zdobywa nowych zwolenników. W 2013 i 2014 roku był to jeden z najpopularniejszych systemów żywienia stosowanych na świecie. Czy rzeczywiście dieta przodków jest dla nas dobra i czy warto wprowadzić ją w ży
* szklanka marchwi startej na grubej tarce * 1/2 szklanki selera startego na grubej tarce * 1/2 kostki twardego tofu * 2 łyżki mąki groszkowej * 3 łyżki sosu sojowego * łyżeczka imbiru w proszku * 2 łyżki szczypiorku * olej do
Jest podstawową jarzyną w wielu kuchniach świata. Do jedzenia jej słodkiego, chrupiącego korzenia nie trzeba przekonywać nawet dzieci. Co warto o niej wiedzieć?
Częstotliwość wykonywania pewnych nawyków żywieniowych wpływa na nasza figurę, zdrowie, kondycję i samopoczucie. Zmieniając styl życia warto, na wstępie, zadać sobie pytanie "jak często..?"
- 1 średnia cukinia - 1 średni kabaczek - 1 średnia czerwona papryka - 1 średnia żółta papryka - 45 dag świeżych szparagów - 1 czerwona cebula - 3 łyżki oliwy - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Należy do rodziny dyniowatych. Kształtem przypomina wyrośniętą cukinię. Często bywa porównywany też z ogórkiem. Czy jest w kabaczku coś wyjątkowego?
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.