* szklanka marchwi startej na grubej tarce * 1/2 szklanki selera startego na grubej tarce * 1/2 kostki twardego tofu * 2 łyżki mąki groszkowej * 3 łyżki sosu sojowego * łyżeczka imbiru w proszku * 2 łyżki szczypiorku * olej do
- 1 średnia cukinia - 1 średni kabaczek - 1 średnia czerwona papryka - 1 średnia żółta papryka - 45 dag świeżych szparagów - 1 czerwona cebula - 3 łyżki oliwy - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
2 bakłażany średniej wielkości, 20 dag pomidorów świeżych lub z puszki , cebula, 2 ząbki czosnku, sól, bazylia, tymianek, oregano lub inne przyprawy według uznania, kilka szczypt tartego parmezanu, opakowanie mozzarelli light.
* 20 g makaronu sojowego * 3 łyżki oleju roślinnego * 3 posiekane ząbki czosnku * 300 g mielonego mięsa kurczaka * 1/4 drobno posiekanej kapusty * 1 pokrojona w cienkie paseczki marchew * 2 drobno posiekane dymki * 1/2 łyżeczki
mieso 1,5kg.(obojetnie najlepiej karczek wiep. lub łopatka) 4 papryki-2czerwona,1zielona,1żółta, 1,3 kg. pieczarek, 1 pietruszka, seler, 2 marchewki, kawałek drobno pokr. pora, 1 cebula, 5 dużych ziemniaków-lub paczke małych lanych klusek, 4
Późne lato i wczesna jesień to doskonała pora na przygotowanie zimowych zapasów. Przetwory owocowo-warzywne mogą być alternatywą dla świeżych owoców i warzyw pod warunkiem, że są prawidłowo przygotowane i odpowiednio przechowywa