Czerwiec to wymarzony miesiąc na eksperymenty w kuchni - szczególnie zachęcamy do sięgnięcia po owoce
Któż z nas nie lubi wiosny i nie tęskni do niej? Wiosna to czas wielkich postanowień. Obiecujemy sobie, że będziemy dbać o zdrowie, uprawiać sport, zmienimy dietę
Coraz częściej mówi się o zdrowej diecie opartej na surowych, nieprzetworzonych produktach. Witarianizm i hasło: „jeśli możesz zjeść coś na surowo – zrób to!” staje się kluczem do utrzymania zdrowia i spowolnienie proces&oa
Coraz więcej słońca za oknem i topniejące śniegi zachęcają do dłuższych spacerów. Mimo, że już teraz chciałoby się zrzucić grubą czapkę, to trzeba jednak pamiętać, że przedwiośnie wystawia nasze zdrowie i odporność na niełatwą próbę
Kolor błękitny to kolor uspokajający, znieczulający i likwidujący ból. Dieta ta jest idealna dla osób z problemami naczyniowymi, a także przy problemach z nerkami
Kardiolodzy alarmują, ze aż ponad połowa dorosłych Polaków ma zbyt wysoki poziom cholesterolu we krwi! To z kolei przekłada się na rozwój chorób układu krążenia, które stanowią zagrożenie dla naszego zdrowia. Dlatego do walki z
Warzywa i owoce stanowią dla nas podstawowe źródło witaminy C, dostarczają β-karotenu, potasu, błonnika pokarmowego oraz licznych substancji fitochemicznych chroniących przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Ile powinniśmy ich zj