Jest podstawową jarzyną w wielu kuchniach świata. Do jedzenia jej słodkiego, chrupiącego korzenia nie trzeba przekonywać nawet dzieci. Co warto o niej wiedzieć?
Częstotliwość wykonywania pewnych nawyków żywieniowych wpływa na nasza figurę, zdrowie, kondycję i samopoczucie. Zmieniając styl życia warto, na wstępie, zadać sobie pytanie "jak często..?"
- 1 średnia cukinia - 1 średni kabaczek - 1 średnia czerwona papryka - 1 średnia żółta papryka - 45 dag świeżych szparagów - 1 czerwona cebula - 3 łyżki oliwy - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Należy do rodziny dyniowatych. Kształtem przypomina wyrośniętą cukinię. Często bywa porównywany też z ogórkiem. Czy jest w kabaczku coś wyjątkowego?
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Znów jest głośno o Aleksandrze Kwaśniewskim. To kolejna znana osoba, która wyeliminowała ze swojego codziennego menu mięso
Organizm człowiek nie może funkcjonować bez witamin. Są one niezbędne przy zamianie pożywienia w energię. Jeśli nie będą dostarczane w odpowiednich ilościach, natychmiast odbije się to na naszym zdrowiu, kondycji i urodzie. A najważniejsze z nich to witam
2 bakłażany średniej wielkości, 20 dag pomidorów świeżych lub z puszki , cebula, 2 ząbki czosnku, sól, bazylia, tymianek, oregano lub inne przyprawy według uznania, kilka szczypt tartego parmezanu, opakowanie mozzarelli light.