Coraz trudniej dbać nam o zdrowie i smukłą linię. Praca, obowiązki, służbowe wyjazdy, wszystko to sprawia, że na przygotowanie pożywnego jedzenia jest coraz mniej czasu. W takiej sytuacji spożywanie 5 pełnowartościowych posiłków może okazać się bar
Posiłki w barach szybkiej obsługi w żadnym wypadku nie powinny być kojarzone ze zdrową żywnością. Zawierają ogromną ilość wysokoprzetworzonych węglowodanów, nasyconego tłuszczu, soli i zwykle nawet niewielkie porcje stanowią prawdziwą bombę kaloryc
Częstotliwość wykonywania pewnych nawyków żywieniowych wpływa na nasza figurę, zdrowie, kondycję i samopoczucie. Zmieniając styl życia warto, na wstępie, zadać sobie pytanie "jak często..?"
Należy do rodziny dyniowatych. Kształtem przypomina wyrośniętą cukinię. Często bywa porównywany też z ogórkiem. Czy jest w kabaczku coś wyjątkowego?
Organizm człowiek nie może funkcjonować bez witamin. Są one niezbędne przy zamianie pożywienia w energię. Jeśli nie będą dostarczane w odpowiednich ilościach, natychmiast odbije się to na naszym zdrowiu, kondycji i urodzie. A najważniejsze z nich to witam
Dla większości z nas zbliża się ulubiona pora roku – lato, kiedy dużo czasu spędzamy na świeżym powietrzu, spacerujemy, uprawiamy sporty. Dzieci mają wakacje, odpoczywają i nabierają sił do sprostania nowym obowiązkom szkolnym. Co zrobić, by mak
Choć zupełnie niepodobny jest botanicznym kuzynem cebuli. Podobnie jak ona posiada intensywny smak i aromat. Wśród Polaków jest tyleż samo smakoszy tego warzywa, co jego zagorzałych przeciwników
Najwięcej witamin i minerałów mają warzywa i owoce. Co zrobić, żeby te cenne skadniki odżywcze nie uciekły w czasie przechowywania, obierania, gotowania, a także podawania?
Wydawać by się mogło, że dieta Polaków jest niezdrowa i zbyt tłusta. Okazuje się jednak, że Polacy zjadają więcej warzyw i owoców niż pozostali mieszkańcy Europy