Czosnek stosowany w kuchni służy jako przyprawa, ale świetnie sprawdza się też jako konserwant żywności i lekarstwo
1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 3 małe cukinie, 10 grzybów leśnych lub pieczarek, 20 dkg miąższu dyni, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu oliwa, sól, pieprz, granulowany czosnek
4 eskalopki z piersi indyka (kurczaka) 1 duża cebula pokrojona na cienkie paseczki 2 łyżki stołowe przypraw (ziarna kminku, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka, imbir) 6 jajek 2 łyżki stołowe mazeiny (skrobia kukurydziana) - nie jest
600 g dzwonków z karpia ½ pęczka włoszczyzny 1 cebula. 75 g rodzynek 2-3 łyżki soku z cytryny 50 g masła Przyprawy Kamis: Ziele angielskie Liść laurowy Pieprz czarny mielony Sól morska w młynku
Każda prawdziwa gospodyni ma swoje tajemne sposoby na wyczarowanie dań. Magia gotowania tkwi właśnie w przyprawach. A czym właściwie są przyprawy, jakie mają właściwości, jak je stosować?
Afrodyzjaki to różnego rodzaju środki, w tym również pokarmy, które dzięki specyficznym właściwościom mają wzbudzać pożądanie, zwiększać możliwości seksualne czy też wpływać na wyobraźnię erotyczną. Na czym polega ich działanie? &nbs
Masaż stemplami ziołowymi narodził się w Tajlandii 400 lat temu. Inaczej zwany jest Pantai Luar, co w dosłownym tłumaczeniu znaczy "na nowych brzegach". Jest to relaksacyjny masaż całego ciała, który odpręża i koi zarówno ciało, ja