Po produkty zawierające w swoim składzie słodziki sięga zaledwie co piąty Polak. To stosunkowo niewiele, biorąc pod uwagę istotną korzyść, jaką mogą one przynieść - zaspokojenie potrzeby słodkiego smaku, bez dostarczania organizmowi dodatkowych kalorii.
Z czego wynikają błędy Polaków w odchudzaniu? Przede wszystkim z niecierpliwości i braku odpowiedniej wiedzy na temat żywienia. Poznaj 7 najczęstszych pułapek diety i dowiedz się, jak ich uniknąć.
Piąta kawa, zupa z papierka, dziesiąty papieros, fura zjedzonych batoników z automatu i napój energetyczny– tak często wygląda stresujący dzień w pracy, kiedy godziny mijają niepostrzeżenie, a ogrom obowiązków nas przytłacz
Im cieplejsze dni, tym częściej dochodzi do zatruć pokarmowych. Na urlopie tymbardziej jesteśmy na nie narażeni, gdyż spożywając dania w restauracjach i barach szybkiej obsługi nie wiemy, czy odpowiednio zadbano o higienę podczas ich sporządzania
Koncepcja żywności funkcjonalnej wywodzi się z filozoficznej tradycji Wschodu. Elementem charakterystycznym w tej filozofii, jest brak wyraźnej różnicy między żywnością a lekarstwem. Zgodnie z definicją – postacią lub inaczej mówiąc &n
Coraz trudniej dbać nam o zdrowie i smukłą linię. Praca, obowiązki, służbowe wyjazdy, wszystko to sprawia, że na przygotowanie pożywnego jedzenia jest coraz mniej czasu. W takiej sytuacji spożywanie 5 pełnowartościowych posiłków może okazać się bar
Białko jest jednym ze składników diety, wokół którego krąży chyba najwięcej mitów. Kojarzone jest głównie z mięśniami, odżywkami dla sportowców, a po okresie wielkiej popularności diety białkowej, zaczęło być post