Waga stoi w miejscu. Koniecznie musimy przyjrzeć sie temu, co jesz i temu, co przegryzasz między głównymi posiłkami. Przestawiamy pułapki kaloryczne, w które wpadamy nawet kilka razy dziennie.
Zaparcia, zwane również zatwardzeniem to problem, z którym boryka się coraz więcej osób. To, co kiedyś było przypadłością rzadką i sporadyczną, dziś staje się normą i powszechnym problemem osób w różnym wieku. Na z
Warzywa i owoce stanowią dla nas podstawowe źródło witaminy C, dostarczają β-karotenu, potasu, błonnika pokarmowego oraz licznych substancji fitochemicznych chroniących przed negatywnym działaniem wolnych rodników. Ile powinniśmy ich zj
Warzywa i owoce wstępują w przeróżnych kolorach. Barwę nadają im naturalne barwniki, takie jak karotenoidy, chlorofil czy antocyjanozydy. Substancje te wykazują również silne działanie biologiczne. Po kolorze możemy wstępnie powiedzieć, jak
* 60 dag mrożonej mieszanki owoców morza (krewetki, mule, kalmary, paluszki krabowe itp.) * 90 ml oliwy z oliwek * sok wyciśnięty z 2 cytryn * ząbek czosnku * posiekana natka pietruszki * sól * pieprz
Gdyby soki produkowane były tak, jak przedstawiają to reklamy, to jabłka spadałyby z drzewa wprost do kartonu, a cytrusy wyciskałyby się same, zanim jeszcze usiądziemy do śniadania. Tak jednak nie jest. Sok w kartonie, ten, po który sięgamy w sklep
Zamiast filiżanki herbaty lub kawy, wypij na śniadanie szklankę świeżego soku - witaminy i minerały zawarte w warzywach i owocach dodadzą ci sił na dłużej niż porcja kofeiny
Brzoskwinie pochodzą z Chin, gdzie uznawane są za symbol dziewictwa i płodności. Zanim dotarły stamtąd do Europy, a później do Ameryki, trafiły do Persji, gdzie nazwano je perskimi jabłkami