Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Parzenie herbaty to specjalny ceremoniał znany i wymyślony kilkaset lat temu w Japonii
Właściwa organizacja każdego dnia (zajęć domowych i wykonywanej pracy) wpływa na tempo przemiany materii, a w konsekwencji pomaga łatwiej dojść do zdrowia. Również odpowiednia dieta może wspomagać w leczeniu wielu chorób.
W pracy też można odżywiać się zdrowo – wystarczy tylko trochę chęci i samozaparcia. Brak czasu, czy stołówki nie jest wcale usprawiedliwieniem dla niezdrowego odżywiania.
Picie jednej szklanki fermentowanej herbaty (czarnej) dziennie może zmniejszyć ryzyko zachorowania na Parkinsona (PD) o około 71% - wynika z badań, którym poddało się ponad 63 tys. Chińczyków
Jak wykazują najnowsze badania, filiżanka herbaty dziennie może zapobiegać chorobom serca. Ludzie regularnie pijący herbatę są prawdopodobnie mniej zagrożeni zawałem serca.
Nie uważamy na to co pijemy. Okazuje się jednak, że napoje są bardzo ważne. Mogą nakręcać metabolizm, hamować apetyt i przyśpieszać chudnięcie. Warto wiedzieć, które wybrać
O tym, że warto pić herbatę nikogo przekonywać nie trzeba. Kiedyś większość z nas pijała wyłącznie herbatę czarną. Z czasem przekonaliśmy się, że dla zdrowia warto poznać smak również tej zielonej i czerwonej. Teraz przyszła moda na herbatę białą
Każdy zna i pija różne herbaty. Ostatnio jedną z najmodniejszych jest herbata czerwona. Picie jej podobno wspomaga odchudzanie...