Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Parzenie herbaty to specjalny ceremoniał znany i wymyślony kilkaset lat temu w Japonii
Właściwa organizacja każdego dnia (zajęć domowych i wykonywanej pracy) wpływa na tempo przemiany materii, a w konsekwencji pomaga łatwiej dojść do zdrowia. Również odpowiednia dieta może wspomagać w leczeniu wielu chorób.
W pracy też można odżywiać się zdrowo – wystarczy tylko trochę chęci i samozaparcia. Brak czasu, czy stołówki nie jest wcale usprawiedliwieniem dla niezdrowego odżywiania.
Według najnowszych badań przedstawionych przez naukowców z Holandii picie kawy i herbaty może zmniejszać ryzyko chorób serca
Sok malinowy, miód, rum i korzenne przyprawy to najlepsze rozgrzewające dodatki do herbaty. Poznaj ich moc i smak
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Nie wszystko co mokre nadaje się do picia. Wyeliminowanie tuczących napojów powinno być podstawą każdej diety
Dieta może okazać się najlepszym lekiem przeciwbólowym. Niektóre produkty mogą łagodzić np. dolegliwości reumatyczne.
Wciąż dużo pisze się o herbatach zielonych, białych, czerwonych, żółtych. Herbaty owocowe zostały ostatnio zepchnięte na boczny tor. Tymczasem producenci poszerzają swą ofertę smakową i tworzą bardzo wyszukane i nowe kompozycje