Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) racjonalne odżywianie może wpływać na wzrost wydajności pracy aż o 20%. Niewłaściwa dieta i zamawianie gotowych, wysokokalorycznych potraw ma wpływ na występowanie otyłości wśród pracowników biurowy
Im większa aktywność, tym większe zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze. Co powinny jeść osoby aktywne fizycznie?
Bycie zdrowym i wysportowanym to w dzisiejszych czasach podstawowy wymóg popkultury. Przemysł FIT wychodząc naprzeciw naszym oczekiwaniom bombarduje nas nowymi „cudownymi” suplementami, które zdaniem producentów potrafią w
Większość Polaków nie ma czasu na spożywanie głównego posiłku w pracy, niemal co druga osoba żywi się jedynie batonami lub kanapkami, a co dziesiąta nie je nic
Sezon plażowy zbliża się wielkimi krokami – po długiej zimie warto odpowiednio przygotować skórę do kontaktu z promieniami słonecznymi
Każda mama chce, aby jej pociecha była zdrowa i prawidłowo się rozwijała. Największy niepokój rodziców budzi fakt, gdy dziecko je mało, grymasi, a posiłków unika, jak przysłowiowego ognia. Co wtedy począć? Jakie są sposoby na zwiększe
W 2011 r. statystyczny Polak spożył średnio niewiele ponad 39 kg owoców i ich przetworów. To niemal 10 kg mniej niż 10 lat temu! Kampania „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców” ma przekonać
Zielone dary natury są najlepsze i najzdrowsze konsumowane na surowo. Czemu są tak cenne i powinny znaleźć się w diecie każdego z nas?