Zadaniem tej diety jest to, by posiłki w niej serwowane były łatwo przyswajalne przez organizm człowieka
Zrzuciłaś zimowe ubranie i okazało się, że przybyło ci tu i ówdzie. Postanawiasz się trochę odchudzić. I słusznie, bo nadwaga zwiększa ryzyko takich przypadłości jak nadciśnienie, rak, zawał serca, wylew i wiele innych. Ale odchudzaj się z głową!
Powoli budzimy się z zimowego snu. Zima pozostawiła jednak po sobie zbędne kilogramy, brak energii oraz niedoskonałości w urodzie. Co zrobić, aby wiosną nie tylko odzyskać energię i blask?
Waga ciała nie może być ostatecznym i jedynym kryterium oceny. Zdarza się, że osoby o właściwej wadze mają nadmiar tkanki tłuszczowej
W chorobie wrzodowej już trzydzieści minut po zjedzeniu posiłku pojawia się ostry ból. Choroba ta należy do najczęstszych schorzeń przewodu pokarmowego. Co jeść, aby uniknąć bólu?
Wiosna to doskonały czas na zmiany. Najlepiej zacząć je od swojego organizmu. Dieta oparta na świeżych warzywach i owocach oraz dużo ruchu to łatwy sposób na pozbycie się nie tylko zbędnych kilogramów