Co chwila tworzone są nowe diety: krótko bądź długotrwałe. Czy każda dieta jednak jest tak cudowna? Która skutkuje? Która nie wyniszcza organizmu?
Otyłość stanowi jeden z fundamentalnych problemów zdrowotnych wśród społeczeństw z krajów wysoko rozwiniętych
Jedzmy więcej warzyw strączkowych, a zwłaszcza fasolę. Nie tylko dlatego, że ma wiele cennych składników – jak wynika z badań amerykańskich naukowców osoby, których menu bogate jest w to warzywo, ważą mniej
Drugie danie jest uzupełnieniem dania pierwszego, na który najczęściej jest podawana zupa. Oto kilka przepisów urozmaicających nasz obiad
Podczas odchudzania warto pamiętać o kilku zasadach, które pomogą w utrzymaniu ładnej sylwetki bez rygorystycznej diety
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Daje nam energię na cały dzień. Co jeść, by prawidłowo się odżywiać? Oto nasze propozycje