Czerwiec jest miesiącem, w którym czujemy smak zbliżającego się lata. Pojawia się w nim wiele produktów, które nie tylko są lekkostrawne, ale również pomogą nam oczyścić organizm
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Po długiej i mroźnej zimie z radością powitaliśmy wiosnę. Wiosna to pora roku, która pozytywnie wpływa na naszą psychikę i pobudza nas do działania. Niektórzy zaczynają uprawiać sport, inni rozpoczynają dietę, aby przed latem zgubić kilka k
Zdaniem dietetyków Polacy nie odżywiają się dobrze. Zajadamy się mięsem, a zbyt małą wagę przykładamy do zdrowych warzyw. Ponadto w naszej codziennej diecie brakuje urozmaicenia
Aktorka Jennifer Garner żeby po porodzie wrócić do swojej dawnej figury zaczęła stosować dietę rozdzielną.
Wiosna to doskonały czas na zmiany. Najlepiej zacząć je od swojego organizmu. Dieta oparta na świeżych warzywach i owocach oraz dużo ruchu to łatwy sposób na pozbycie się nie tylko zbędnych kilogramów
Kapsaicyna, czyli związek odpowiedzialny za ostry smak papryczki chili może być pomocny dla wszystkich, którzy chcą zrzucić zbędne klilogramy
Skład naszej diety i rodzaj tłuszczu, który jemy na co dzień, jest niezwykle istotny dla naszego zdrowia. To ważne, jaki tłuszcz wybieramy. Wyniki badań pokazują, że olej rzepakowy ze względu na swoje właściwości powinien być istotnym elementem nas
Anemia to potoczne określenie niedokrwistości. Jest to zespół objawów chorobowych charakteryzujących się niskim względem normy poziomem hemoglobiny i erytrocytów. Jak więc radzić sobie z anemią? Za pomocą diety