Czy dieta odchudzająca może być przyjemna w stosowaniu? Oczywiście, że tak. Trzeba jedynie odpowiednio się do niej przygotować
Dieta na wzmocnienie obfituje w składniki zawierające witaminę C i E, żelazo, cynk, beta-karoten. Dlatego pełno w niej warzyw, owoców i ryb
Żywienie człowieka i technologia żywności znajduje się w ofercie każdej uczelni rolniczej. Turystyka i rekreacja powoli dołącza do oferty edukacyjnej.
Dieta ta pozwala obniżyć ciśnienie, a także wspomaga serce. Stosowanie jej przez 30 dni może sprawić, że ciśnienie spadnie nawet o 10 mm Hg
Żyjemy szybko, pracujemy szybko i jemy szybko, nie dostarczając do naszego organizmu właściwych składników odżywczych. Dlatego też warto jest poznać zasady zdrowego odżywiania
O wątrobie, która jest jednym z najważniejszych organów w naszym organizmie nie dbamy najlepiej. A wystarczy odpowiednia dieta, by wątroba się na nas nie odgrywała
Ludzie aktywni wymagają specjalnego odżywiania. Przy intensywnym trybie życia oraz systematycznym uprawianiu sportu, dieta musi być bogata nie tylko w białko i węglowodany, które dostarczają energii, ale również w witaminy oraz mikroelementy
Wiek XX coraz częściej bywa nazywany „epoką jedzenia”. Okazuje się jednak, że gwałtowny rozwój przemysłu spożywczego i związanej z nim reklamy żywności, nie wszystkim służy...
Większość, bo ok. 75% ( u niemowląt ok. 90% ) naszego ciała to woda. Woda krąży w organizmie, donosząc do każdej komórki składniki odżywcze, energię, tlen; bierze udział we wszystkich reakcjach biochemicznych. Nawilża błony śluzowe, gałkę oczną, z
23% Polek uważa, że główną przyczyną ich problemów z wagą jest nieregularne jedzenie . Jemy nieregularnie, co powoduje brak stałego poziomu cukru we krwi. Dlatego też w krytycznym momencie, przy spadku cukru, sięgamy po najszybsze paliwo, c