Regularne spożywanie napojów gazowanych i słodzonych jest bezpośrednio związane z większym ryzykiem wystąpienia zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2 - ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Diabetes Care"
2 szkl. mąki 150g. masła 1/2 łyżeczki masła 20g. drożdży łyżeczka cukru mleko jajko do smarowania, kminek do posypywania
Zdrowe odżywianie jest podstawą zachowania zdrowego organizmu. Przestrzegając dziesięciu podstawowych zasad właściwego żywienia, wykorzystamy dostępne pożywienie w najbardziej efektywny dla naszego zdrowia i kondycji organizmu sposób. Grunt to pozn
Umiejętne robienie zakupów jest jedną z podstawnych tajemnic przyrządzania smacznych i zdrowych posiłków
Jak zabezpieczyć się przed szkodliwymi skutkami promieniowania UV? Co jeść i czego używać, aby po urlopie nie przybyło nam zmarszczek?
1/2 opakowania makaronu np. kokardki pęto kiełbasy (może być zwyczajna) około 10 dag startego, żółtego sera szklanka pomidorowego soku pół łyżki ziół: bazylii i oregano łyżka oliwy szczypta soli pieprz