O awokado zostało już wiele powiedziane. Uważane za super owoc w dalszym ciągu nie ma wielu fanów. Czas raz na zawsze pozbyć się uprzedzeń do tego owocu i zacząć go jeść. Często i regularnie. Nie ma co się obawiać, że jest tak bardzo kaloryczne, bo
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Niezdrowa żywność jest powszechnie rozreklamowana, a na jej przygotowanie nie trzeba długo czekać. To sprawia, że często sięgamy po „śmieciowe” jedzenie. Jak unikać junk food?
Cholesterol jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak, gdy jest go za dużo – wówczas staje się naszym wrogiem. Jak obniżyć cholesterol?
Czy zdarza się, że gdy usiądziesz na sedesie okazuje się, że organizm wcale nie zamierza pomóc? Czy wypróżnianie jest trudne, a nawet bolesne?
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw na świecie. Co zrobić, aby tradycyjna pizza była dużo zdrowsza?
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie