Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie
Podwyższoną jakość zdrowotną Żywności Funkcjonalnej uzyskujemy dzięki zastosowaniu Substancji Bioaktywnych. Ich obecność może wynikać z ingerencji człowieka lub z naturalnego składu chemicznego żywności
Wspomaga oczyszczanie organizmu, a także jest bardzo pomocny wszystkim tym, którzy się odchudzają. Co to takiego? Błonnik
Dieta paleolityczna szturmem zdobywa nowych zwolenników. W 2013 i 2014 roku był to jeden z najpopularniejszych systemów żywienia stosowanych na świecie. Czy rzeczywiście dieta przodków jest dla nas dobra i czy warto wprowadzić ją w ży
Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały
Bycie zdrowym i wysportowanym to w dzisiejszych czasach podstawowy wymóg popkultury. Przemysł FIT wychodząc naprzeciw naszym oczekiwaniom bombarduje nas nowymi „cudownymi” suplementami, które zdaniem producentów potrafią w
Statystyki biją na alarm – otyłych Polaków jest coraz więcej i w najbliższym czasie, wiele się w tej kwestii nie zmieni! W Polsce nadwaga lub otyłość dotyczy 48 proc. kobiet i 53 proc. mężczyzn
Zaparcia, zwane również zatwardzeniem to problem, z którym boryka się coraz więcej osób. To, co kiedyś było przypadłością rzadką i sporadyczną, dziś staje się normą i powszechnym problemem osób w różnym wieku. Na z
Czy zdarza się, że gdy usiądziesz na sedesie okazuje się, że organizm wcale nie zamierza pomóc? Czy wypróżnianie jest trudne, a nawet bolesne?