Kto nie marzyłby o tym, aby zajadać się ulubionymi smakołykami, a przy okazji chudnąć, bez konieczności liczenia kalorii? Prawdopodobnie tutaj właśnie tkwi sekret popularności diet-cudów, obiecujących bezkarne objadanie się przy pełnej skuteczności
Podwyższoną jakość zdrowotną Żywności Funkcjonalnej uzyskujemy dzięki zastosowaniu Substancji Bioaktywnych. Ich obecność może wynikać z ingerencji człowieka lub z naturalnego składu chemicznego żywności
Otyłość u nastolatków to prawdziwy problem społeczny, z którym trzeba walczyć. Siedzący tryb życia, jedzenie fast foodów, picie gazowanych – to główne grzechy naszych juniorów. Jak z tym walczyć?
Wszyscy wiedzą, że jest zdrowy, niezbędny w codziennej diecie a do tego pomaga schudnąć. Czym jednak jest błonnik, jakie są jego najlepsze źródła i jakie funkcje rzeczywiście spełnia? Pora rzucić więcej światła na ten cudowny składnik naszego pożyw
Pieczenie chleba w domu nie jest skomplikowane, a smak i aromat domowego pieczywa nie ma sobie równych. Wiele osób decyduje się na rozpoczęcie przygody z wypiekami, bo robiony samodzielnie chleb jest zdrowszy od kupionego w sklepie.
Najnowsze badania pokazują, że spożywanie większej ilości błonnika, może zmniejszyć ryzyko przedwczesnej śmierci z powodu chorób układu krążenia, infekcji i schorzeń oddechowych
Produkty Allévo Faza Startowa (Kick Start), to środki spożywcze zastępujące całodzienną dietę o bardzo niskiej wartości energetycznej, stosowane do kontroli masy ciała. Produkty zawierają wszystkie niezbędne składniki odżywcze, witaminy i minerały
Naukowcy z Wielkiej Brytanii sugerują, że jedzenie owoców zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, natomiast picie soków owocowych w rzeczywistości zwiększa ryzyko
Odpowiednio zbilansowana dieta to podstawa dobrego zdrowia i samopoczucia. Warto więc znać zasady zdrowego żywienia, by osiągnąć wymarzony cel