Niezdrowa żywność jest powszechnie rozreklamowana, a na jej przygotowanie nie trzeba długo czekać. To sprawia, że często sięgamy po „śmieciowe” jedzenie. Jak unikać junk food?
Cholesterol jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak, gdy jest go za dużo – wówczas staje się naszym wrogiem. Jak obniżyć cholesterol?
Czy zdarza się, że gdy usiądziesz na sedesie okazuje się, że organizm wcale nie zamierza pomóc? Czy wypróżnianie jest trudne, a nawet bolesne?
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw na świecie. Co zrobić, aby tradycyjna pizza była dużo zdrowsza?
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie
Podwyższoną jakość zdrowotną Żywności Funkcjonalnej uzyskujemy dzięki zastosowaniu Substancji Bioaktywnych. Ich obecność może wynikać z ingerencji człowieka lub z naturalnego składu chemicznego żywności
Wspomaga oczyszczanie organizmu, a także jest bardzo pomocny wszystkim tym, którzy się odchudzają. Co to takiego? Błonnik