Cholesterol jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak, gdy jest go za dużo – wówczas staje się naszym wrogiem. Jak obniżyć cholesterol?
Czy zdarza się, że gdy usiądziesz na sedesie okazuje się, że organizm wcale nie zamierza pomóc? Czy wypróżnianie jest trudne, a nawet bolesne?
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw na świecie. Co zrobić, aby tradycyjna pizza była dużo zdrowsza?
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie
Podwyższoną jakość zdrowotną Żywności Funkcjonalnej uzyskujemy dzięki zastosowaniu Substancji Bioaktywnych. Ich obecność może wynikać z ingerencji człowieka lub z naturalnego składu chemicznego żywności
Wspomaga oczyszczanie organizmu, a także jest bardzo pomocny wszystkim tym, którzy się odchudzają. Co to takiego? Błonnik
Dieta paleolityczna szturmem zdobywa nowych zwolenników. W 2013 i 2014 roku był to jeden z najpopularniejszych systemów żywienia stosowanych na świecie. Czy rzeczywiście dieta przodków jest dla nas dobra i czy warto wprowadzić ją w ży
Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały