Czy białe pieczywo jest szkodliwe ,, jeśli tak to na co szkodzi i czym je najlepiej zastąpić w przypadku laktowegetarianki - bo w ciemnym pieczywie są składniki pochodzenia zwierzęcego ,, Z GÓRY DZIĘKUJE I POZDRAWIAM ,,: Basia Żory ,,.
Produkty sojowe zwykle są unikane przez mężczyzn dbających o sylwetkę. W internecie krąży bowiem opinia, że fitoestrogeny, które zawiera, mogą powodować obniżenie poziomu testosteronu i w konsekwencji przyczyniać się do utraty mięśni, obniżenia lib
Witam! Moja waga zawsze była w granicach 49-52 kg przy wzroście 166cm. W ciąży sporo przytyłam. Parę dni po porodzie ważyłam 77 kg i postanowiłam wrócić do dawnej figury. Przez ten czas jadłam tylko ciemne pieczywo, dużo jogurtów, obiady zaw
Właściwości białek Z ich obecnością związane są wszelkie funkcje życiowe i dlatego nazwano je proteinami (od greckiego słowa protos — pierwszy, najważniejszy).
Czym są węglowodany? Jaką role spełniaja w naszym organizmie? Co powoduje niedobór lub nadmiar węglowodanów?
Przy intensywnym wysiłku niezbędna jest odpowiednia dieta, która dostarczy wszystkich potrzebnych składników odżywczych
Główna zasada tej diety brzmi – nie łącz węglowodanów i białek. Dzięki niej możesz stracić 1 kg w ciągu tygodnia