Powrót do normalności po powodzie jest niełatwy i to również w tych najbardziej podstawowych obszarach, jak jedzenie i picie. Bezpieczne odżywianie się na terenach popowodziowych może być trudną sztuką
Koncepcja żywności funkcjonalnej wywodzi się z filozoficznej tradycji Wschodu. Elementem charakterystycznym w tej filozofii, jest brak wyraźnej różnicy między żywnością a lekarstwem. Zgodnie z definicją – postacią lub inaczej mówiąc &n
Coraz popularniejsze staje się zdrowe odżywianie. Jednak obecnie coraz trudniej jest mówić o zdrowej żywności, gdyż coraz trudniej jest znaleźć żywność bez różnych dodatków
Dieta o niskim indeksie glikemicznym (IG) opiera się na odpowiednim doborze produktów tak, by zmiany poziomu glukozy we krwi były jak najmniejsze.
Podstawę zdrowgo odżywiania stanowią 4 grupy pokarmów:ziarna zbóż,ziarna roślin strączkowych,warzywa oraz świeże i suszone owoce. Poznaj istotę zdrowego odżywania, by lepiej się poczuc i dobrze wyglądać.
Żywność modyfikowana genetycznie to temat, który wzbudza coraz więcej kontrowersji. Bardzo wielu ludzi jest zdania, że wprowadzenie takiej żywności do naszego jadłospisu nie ma etycznego usprawiedliwienia. Jednak wkrótce możemy nie wiedzieć,