Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Zboże to wzbudziło zainteresowanie europejskich specjalistów od żywienia, nazywających amarantus zbożem XXI wieku
Każdy żywy organizm ma określone potrzeby energetyczne, których zaspokojenie jest podstawą życia. Energię niezbędną do przebiegu procesów życiowych uzyskuje się na drodze procesów energetycznych.
Słowo dieta każdemu kojarzy się udręką, pasmem wyrzeczeń i okresem burczenia w żołądku. Konieczność rezygnacji ze spożycia pewnych produktów spożywczych można jeszcze znieść, ale walka z głodem wydaje się z góry przegrana
Wiek XX coraz częściej bywa nazywany „epoką jedzenia”. Okazuje się jednak, że gwałtowny rozwój przemysłu spożywczego i związanej z nim reklamy żywności, nie wszystkim służy...
Każdy żywy organizm ma określone potrzeby energetyczne, których zaspokojenie jest podstawą życia. Energię niezbędną do przebiegu procesów życiowych uzyskuje się na drodze procesów energetycznych.
Słowo dieta każdemu kojarzy się udręką, pasmem wyrzeczeń i okresem burczenia w żołądku. Konieczność rezygnacji ze spożycia pewnych produktów spożywczych można jeszcze znieść, ale walka z głodem wydaje się z góry przegrana
Każdy żywy organizm ma określone potrzeby energetyczne, których zaspokojenie jest podstawą życia. Energię niezbędną do przebiegu procesów życiowych uzyskuje się na drodze procesów energetycznych.
Właściwe odżywianie człowieka to temat, o którym napisano setki tomów. To, co wczoraj było zdrowe jak szpinak, dzisiaj już zdrowe nie jest i odwrotnie