W dobie barów szybkiej obsługi coraz rzadziej gotujemy zupy. A zupy są ważnym posiłkiem w naszym menu
Waga stoi w miejscu. Koniecznie musimy przyjrzeć sie temu, co jesz i temu, co przegryzasz między głównymi posiłkami. Przestawiamy pułapki kaloryczne, w które wpadamy nawet kilka razy dziennie.
Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały
Waga stoi w miejscu. Koniecznie musimy przyjrzeć sie temu, co jesz i temu, co przegryzasz między głównymi posiłkami. Przestawiamy pułapki kaloryczne, w które wpadamy nawet kilka razy dziennie.
* 1 litr bulionu mięsnego (np. wieprzowego) * 1 por * 2 ząbki czosnku * 300g serków topionych * sól, pieprz, jarzynka * szczypiorek lub koperek * 2 duże bułki
750 g cebuli 2 łyżki masła 600 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki 125 g tartego sera (np. Gouda, Ementaler) 2 łyżki oliwy 4 łyżki brandy sól, pieprz
Zupa to bardzo pożywny posiłek. W menu dziecka nie może jej zabraknąć. Przygotowywanie tego obiadowego dania dla kilkulatka rządzi się swoimi prawami
Zimowa fizjologia człowieka zaprogramowana jest na generowanie tłuszczu, aby zabezpieczyć organizm przed chłodem. Natura pomyślała o ludziach pierwotnych, a co z nami, którzy mamy problem ze zbyt dużą ilością kalorii w diecie? Więc jak nie przytyć
„...z boćwiny usiekanej, zaprawny śmietaną, szyjki w nim od raków, cielęcina, kapłon lub indyk w drobne pokrajane zraziki, ogórki surowe obrane i pocięte na kostkę, jaja gotowane na twardo, wszystko na zimno, później i szpara
Chłodnik przywędrował do Polski z Litwy - wzmianki o o tej potrawie znajdziemy nawet w staropolskiej literaturze.