Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały
Podczas, gdy francuski paradoks (naród palaczy papierosów, zjadaczy sera i amatorów wina, jest zdrowszy niż inne europejskie nacje) wydaje się mieć niewiele sensu, to mało kto dziwi się, że to właśnie Japończycy są jednym z najzdrowsz
O awokado zostało już wiele powiedziane. Uważane za super owoc w dalszym ciągu nie ma wielu fanów. Czas raz na zawsze pozbyć się uprzedzeń do tego owocu i zacząć go jeść. Często i regularnie. Nie ma co się obawiać, że jest tak bardzo kaloryczne, bo
Bez opłatka w żadnym domu nie rozpocznie się wieczerza wigilijna. Czym jest, skąd się wziął i co symbolizuje?
Posiłki w barach szybkiej obsługi w żadnym wypadku nie powinny być kojarzone ze zdrową żywnością. Zawierają ogromną ilość wysokoprzetworzonych węglowodanów, nasyconego tłuszczu, soli i zwykle nawet niewielkie porcje stanowią prawdziwą bombę kaloryc
Coraz częściej, zamiast restauracji, wybieramy własne wyroby. Kiedyś, nawet pięknie i elegancko przygotowany przez nas posiłek po wyjęciu z opakowania, tracił swój zachęcający wygląd. Teraz mamy możliwość wyboru takich pojemników n
Wkrótce w księgarniach pojawi się najnowsza książka Martyny Wojciechowskiej, opowiadająca o wyprawie na najwyższy szczyt świata
Zaparcia, zwane również zatwardzeniem to problem, z którym boryka się coraz więcej osób. To, co kiedyś było przypadłością rzadką i sporadyczną, dziś staje się normą i powszechnym problemem osób w różnym wieku. Na z
Wiele diet opiera się na niskokalorycznym komponowaniu składników pokarmowych. Dla organizmu to sygnał, że trzeba zwolnić metabolizm, aby oszczędzić tłuszcz zapasowy