100 g ryżu parabolicznego, 2 garście groszku świeżego lub mrożonego, papryka świeża czerwona, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g), czosnek. jogurt naturalny, pieprz do smaku
Składniki: 100 g ryżu basmati firmy Kupiec, 700 g marchwi, 400 ml bulionu warzywnego, 200 ml soku pomarańczowego, 2 cm imbiru, 1 łyżka oliwy, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta cynamonu, sól, cukier, biały pieprz do smaku
Co najchętniej jadają Polacy na drugie danie? Większość osób zgodnie odpowie, że jest to kotlet z ziemniakami i surówką. Czasami ziemniaki zastępują białym ryżem, a kotleta gulaszem, rybą, a także spaghetti. A może by tak odejść na jak
Po awokado warto sięgnąć nie tylko z powodu jego zdrowotnych właściwości, ale także ze względu na smak. Oto kilka przepisów, które wydobędą cały aromat awokado.
Przy szybkim tempie życia i pracy duże znaczenie ma spożywanie regularnych i zbilansowanych posiłków. Często jednak mamy zbyt mało czasu zarówno na ich przygotowanie, jak i zjedzenie. Mimo wszystko warto znaleźć propozycje, któr