Według brytyjskich naukowców jedzenie typu fast food nie zaszkodzi nam, jeśli zażyjemy lek obniżający cholesterol
Apetyczne frutti di mare coraz częściej gości na polskich stołach. Nic w tym dziwnego, gdyż dobrze przyrządzone kalmary, krewetki czy ośmiornice stanowią prawdziwą ucztę dla podniebienia
Mają pozytywny wpływ na właściwe działanie układu sercowo-naczyniowego dzięki temu, że obniżają poziom cholesterolu we krwi i w małym stopniu również ciśnienie tętnicze oraz zmniejszają skłonności do tworzenia się zakrzepów – to tylko
Świąteczny czas to dla niektórych idealny pretekst do odstępstw od zdrowej diety. Zwłaszcza, że bożonarodzeniowe menu jest odzwierciedleniem tradycyjnej polskiej kuchni, która obfituje w tłuszcze. W tym wyjątkowym okresie nie musimy je
W okresie urlopowym najczęściej zastanawiamy się nad swoją dietą i nawykami żywieniowymi. W trosce o szczupłe sylwetki postanawiamy zdrowo się odżywiać oraz zadbać o aktywność fizyczną. Sezonowe warzywa oraz owoce, których w tym czasie mamy pod dos
Etykieta produktu jest źródłem najważniejszych informacji z punktu widzenia zdrowia i samopoczucia. Niestety, nadal większość z nas nie czyta etykiet w trakcie zakupów. Dlaczego warto to robić i na co szczególnie zwrócić uwagę
W Polsce jabłka jedzą niemal wszyscy – spośród badanych osób aż 94% przyznało, że w ciągu ostatnich 12 miesięcy spożywało ten owoc. Najchętniej sięgamy po jabłka surowe (83%) oraz sok jabłkowy (74%). W jabłkach badani najbardziej cenią
Bycie zdrowym i wysportowanym to w dzisiejszych czasach podstawowy wymóg popkultury. Przemysł FIT wychodząc naprzeciw naszym oczekiwaniom bombarduje nas nowymi „cudownymi” suplementami, które zdaniem producentów potrafią w