Przeciętny Polak podczas zimy przybiera na wadze około 2 kg. Nic więc dziwnego, że na wiosnę chcemy wrócić do formy i wyglądać atrakcyjnie. Co w związku z tym zmienić w codziennym menu, jakich produktów unikać i dlaczego w pierwszym okresie
100 g ryżu parabolicznego, 2 garście groszku świeżego lub mrożonego, papryka świeża czerwona, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g), czosnek. jogurt naturalny, pieprz do smaku
Składniki: 25 dag płatków owsianych górskich ekstra (pół opakowania), 2 łyżki mąki, 20 dag mieszanki ulubionych bakalii (rodzynek, żurawiny, posiekanych śliwek lub moreli), 10 dag posiekanych orzechów (do wyboru: laskowych, wło
Choć Natasza Urbańska zawsze lubiła miasto, a w wielkomiejskim świecie czuje się jak ryba w wodzie, prywatnie kocha wieś, spokój oraz dba o zdrowy styl życia nie tylko na parkiecie
Ursula Summ w swoim poradniku "Jeść i być szczupłym" wyjaśnia jak się odżywiac aby schudnąć a potem utrzymać odpowiednią wagę.
Dieta ta nie tylko działa na organizm oczyszczająco i odchudzająco, wzmacnia również odporność i ogólnie kondycję fizyczną
To oryginalna książka kucharska dla dzieci, która zachęca do aktywnego stylu życia i zdrowego odżywiania
Gdy myślimy o zdrowym odżywianiu zaraz nasuwają nam się skojarzenia: warzywa, owoce, pełne ziarno. To prawda, jednak te ogólne określenia niewiele mówią osobom, które nie interesują się zdrowym odżywianiem
Wszyscy wiemy, jak ważne jest zdrowe odżywianie. Równie ważne jest, abyśmy jedli posiłki co 3-4 godziny. Wpływa to pozytywnie na przemianę materii w naszym organizmie
Dieta ta nie tylko działa na organizm oczyszczająco i odchudzająco, wzmacnia również odporność i ogólnie kondycję fizyczną
Zdrowe odżywianie jest podstawą zachowania zdrowego organizmu. Przestrzegając dziesięciu podstawowych zasad właściwego żywienia, wykorzystamy dostępne pożywienie w najbardziej efektywny dla naszego zdrowia i kondycji organizmu sposób. Grunt to pozn