Coraz więcej młodych ludzi żyjących w ciągłym biegu zupełnie zapomina o swoim zdrowiu. Praca, nauka czy obowiązki rodzinne sprawiają, że jesteśmy wiecznie zabiegani, spóźnieni, nie mamy czasu na jedzenie i sen. Przez pominięcie porannego posiłku zy
Słodkie, słone, tłuste, barwione... taki wniosek płynie z badania Fundacji Banku Ochrony Środowiska RODZICE O ODŻYWIANIU DZIECI, które pokazuje co nasze dzieci jedzą na co dzień w szkołach. Jak wynika z analizy TNS Polska drugie śniadania naszych
W 2011 r. statystyczny Polak spożył średnio niewiele ponad 39 kg owoców i ich przetworów. To niemal 10 kg mniej niż 10 lat temu! Kampania „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców” ma przekonać
Pierwszego października wegetarianie z całego świata będą obchodzić swoje święto – Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu. Jego celem jest promocja odżywiania z ograniczeniem (w różnym stopniu) produktów zwierzęcych
W świecie internetu krąży wiele mitów, prawdziwych lub fałszywych na temat zdrowego odżywiania, odchudzania i produktów, które mają sprawić, że będziemy szczuplejsi, zdrowsi a co za tym idzie szczęśliwsi. Informacje te są powielane, k
Sezon na cukinię trwa w najlepsze. Cukinia jet smaczna i zdrowa, dlatego warto ją wprowadzić do swojego menu
Jednym z najważniejszych czynników, które mają wpływ na rozwój chorób serca jest nadwaga i niewłaściwy sposób odżywiania. Podpowiadamy jak zmodyfikować dietę i styl życia osób starszych po przebytym zawale serca
Powiedzenie „przez żołądek do serca” ma swoje drugie, kaloryczne dno. Zakochani często porzucają zasady prawidłowego odżywiania na rzecz wspólnych, późnych kolacji, niekiedy zakrapianych winem, wyjść do restauracji czy weekendowy