W powiedzeniu "jesteś tym, co jesz" jest bardzo wiele prawdy. W celu zmniejszenia ryzyka zachorowalności na nowotwory możemy podjąć szereg działań profilaktycznych, między innymi zmienić swój sposób odżywiania
Z Rodziną dobrze wychodzi się nie tylko na zdjęciu, ale również na smacznej i bogatej w witaminy i minerały diecie. Choć lato się skończyło, a świeże polskie warzywa i owoce zniknęły ze straganów, nie oznacza to, że jesienią dieta musi być m
W nadchodzącym roku szkolnym 2012-2013 uczniowie klas młodszych będą otrzymywały owoce na drugie śniadanie w ramach unijnego programu „Owoce w szkole”
Słodkie, słone, tłuste, barwione... taki wniosek płynie z badania Fundacji Banku Ochrony Środowiska RODZICE O ODŻYWIANIU DZIECI, które pokazuje co nasze dzieci jedzą na co dzień w szkołach. Jak wynika z analizy TNS Polska drugie śniadania naszych
W świecie internetu krąży wiele mitów, prawdziwych lub fałszywych na temat zdrowego odżywiania, odchudzania i produktów, które mają sprawić, że będziemy szczuplejsi, zdrowsi a co za tym idzie szczęśliwsi. Informacje te są powielane, k
Obecność w diecie ryb, bądź innych produktów spożywczych zawierających kwasy tłuszczowe omega-3, może zmniejszać ryzyko związane z wystąpieniem związanego z wiekiem zwyrodnienia plamki żółtej (AMD)