W XXI wieku otyłość dosięga coraz więcej ludzi nie tylko za oceanem, ale także w Europie i Polsce. Dietetycy alarmują: przy pomocy łyżki i widelca kopiemy sobie grób
Zastanawiałaś się kiedyś, jak to jest, że Francuzki jedzą tłuste gęsie wątróbki i nie tyją? A Włoszki zajadają się makaronem i nadal cieszą się idealną figurą. W czym tkwi ich sekret?
Makarony są obfitym źródłem węglowodanów, białka i błonnika - sprawdź, jakie wartości ma popularne spaghetti.
Węglowodany - związki pochodzenia głównie roślinnego, stanowią wagowo oraz jako źródło energii znaczną część naszego pożywienia. Są najłatwiej dostępnym źródłem energii, jednak w przeciwieństwie do tłuszczów szybko się wyczerpu
Główna zasada tej diety brzmi – nie łącz węglowodanów i białek. Dzięki niej możesz stracić 1 kg w ciągu tygodnia
W XXI wieku otyłość dosięga coraz więcej ludzi nie tylko za oceanem, ale także w Europie i Polsce. Dietetycy alarmują: przy pomocy łyżki i widelca kopiemy sobie grób
Cukier to forma węglowodanów wytwarzanych przez rośliny. Jednak jego nadmierne spożycie jest niekorzystne dla naszego zdrowia. Cukier tuczy, kradnie z organizmu ważną witaminę B1, ponadto odpowiedzialny jest za cukrzyce, arteriosklerozę, osłabienie
U ponad połowy Polaków występuje nadwaga lub otyłość. Pomimo licznych programów edukacyjnych i informacji w mediach na temat prawidłowego odżywiania i odchudzania, problem stale narasta