Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami
Jedni twierdzą, że to sposób odżywiania, sami zainteresowani tłumaczą, że to styl życia. Mowa o coraz bardziej popularnym wegetarianizmie. Zwolenników z roku na rok jest coraz więcej. Szacuje się, że w Polsce wegetarian jest już około 2 mili
Znów jest głośno o Aleksandrze Kwaśniewskim. To kolejna znana osoba, która wyeliminowała ze swojego codziennego menu mięso
Królowa wybiegów przeszła na wegetarianizm. Modelka wyeliminowała ze swojego codziennego menu mięso i od niedawna jada wyłącznie warzywa i owoce, bo boi się chorób
Czy można przyrządzić smaczne i pożywne potrawy bez mięsa? Ta książka udowadnia, że jest to jak najbardziej możliwe
Zdaniem dietetyków Polacy nie odżywiają się dobrze. Zajadamy się mięsem, a zbyt małą wagę przykładamy do zdrowych warzyw. Ponadto w naszej codziennej diecie brakuje urozmaicenia
Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami
Coraz więcej ludzi rezygnuje z mięsa i zmienia styl życia. Dlaczego to robią? Powodów jest bardzo wiele
Zdaniem dietetyków Polacy nie odżywiają się dobrze. Zajadamy się mięsem, a zbyt małą wagę przykładamy do zdrowych warzyw. Ponadto w naszej codziennej diecie brakuje urozmaicenia