Jedz warzywa i owoce, bo są zdrowe - mawiały często nasze matki. Jednak dzisiejsze uprawy nie są tak zdrowe jak były jeszcze 20-30 lat temu. A z roku na rok jest co raz gorzej
Jako warzywo ma wciąż niewielu amatorów, a szkoda. – Cykoria posiada nie tylko wartości odżywcze, ale i zdrowotne. Jest krucha, smaczna... warto spróbować
Dieta proteinowa – często nazywana pionierską, ponieważ jest popularną metodą na zrzucenie kilogramów – bez zbędnego wysiłku i uczucia głodu.
Nieziemski wygląd patisona może zniechęcać do konsumpcji. W rzeczywistości z tego przypominającego ufo warzywa można przyrządzić wiele smacznych i zdrowych dań
Czosnek stosowany w kuchni służy jako przyprawa, ale świetnie sprawdza się też jako konserwant żywności i lekarstwo. W polskiej kuchni stosowany od wieków. Babcie leczyły nim przeziębienia, konserwowały żywność. Pięknie się prezentuje zaplecio
Wydaje nam się, że zjadając warzywa, robimy dla zdrowia wszystko. Jednak okazuje się, że popularną marchewkę biją na głowę bardziej egzotyczna, a mniej popularne jarzyny
W polskiej kuchni stosowany od wieków. Babcie leczyły nim przeziębienia, konserwowały żywność. Pięknie się prezentuje zapleciony w warkocze.
Zima i jesie to czas, kiedy może pojawić się niedobór witamin. W tym okresie najważniejszy jest sposób naszego odżywiania, a konkretniej dostarczenie mu niezbędnych i trudno dostępnych substancji – witamin