Mleko krowie, tak lubiane i szeroko reklamowane, stanowi zagrożenie dla zdrowia większości ludzi. Produkty sojowe stają się obecnie alternatywą dla wszystkich cierpiących na nietolerancję laktozy. Teraz znajdziemy w nich wszystkie składniki odżywcze niezb
Coraz szybsze tempo życia sprawia, że mamy mniej czasu na przygotowywanie posiłków, a częściej sięgamy po produkty przetworzone, ubogie w naturalny błonnik, a obfitujące w cholesterol i tłuszcze nasycone. Taki sposób odżywania prowadzi do na
Wszystkie panie, które borykają się z problemem przybycia na wadze po okresie przekwitania, powinny w swoim menu znaleźć miejsce na soję
Chcąc dbać o zdrowie i sprawność swojego organizmu, nie musimy rezygnować ze smacznych posiłków. Należy jednak przede wszystkim zadbać o jakość produktów, z których je komponujemy
Wszyscy ci, którzy rzucili palenie powinni do swojej diety włączyć produkty sojowe. Może być to jeden z czynników, który zmniejsza ryzyko wystąpienia raka płuc, u byłych palaczy
Jedzenie może być naturalną formą chemoterapii, a dieta może zastąpić leki onkologiczne, ponieważ są produkty, które zabijają komórki rakowe
Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami
Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami