Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały
Białko jest jednym ze składników diety, wokół którego krąży chyba najwięcej mitów. Kojarzone jest głównie z mięśniami, odżywkami dla sportowców, a po okresie wielkiej popularności diety białkowej, zaczęło być post
Wiele diet opiera się na niskokalorycznym komponowaniu składników pokarmowych. Dla organizmu to sygnał, że trzeba zwolnić metabolizm, aby oszczędzić tłuszcz zapasowy
Jesteś zmęczona, nie w humorze, nie możesz się skoncentrować? Być może na twój nastrój wpłynęło to, co ostatnio jadłaś.
Bycie zdrowym i wysportowanym to w dzisiejszych czasach podstawowy wymóg popkultury. Przemysł FIT wychodząc naprzeciw naszym oczekiwaniom bombarduje nas nowymi „cudownymi” suplementami, które zdaniem producentów potrafią w
Pieczenie chleba w domu nie jest skomplikowane, a smak i aromat domowego pieczywa nie ma sobie równych. Wiele osób decyduje się na rozpoczęcie przygody z wypiekami, bo robiony samodzielnie chleb jest zdrowszy od kupionego w sklepie.
Matka natura obdarzyła nas prawdziwymi wspaniałościami. Niektóre mogą ochronić nas przed chorobami. Są przy tym naprawdę smaczne, a większość z nich prawdopodobnie już masz w kuchni
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw na świecie. Co zrobić, aby tradycyjna pizza była dużo zdrowsza?
400 g polędwiczek wieprzowych 200 g makaronu sojowego 1 szt. kapusty bok choy 100 grzybów shitake 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka miodu 1 limonka 1 ostra papryczka 2 łyżki sosu sojowego Sól morska w młynku KAMIS 2 łyżeczki przyprawy 5 smak&