Matka natura obdarzyła nas prawdziwymi wspaniałościami. Niektóre mogą ochronić nas przed chorobami. Są przy tym naprawdę smaczne, a większość z nich prawdopodobnie już masz w kuchni
Zastanawiasz się, po jakie przekąski sięgnąć, aby nie przysporzyć w sobie zbędnych kalorii? Badania pokazują, że niektóre przekąski spożywane między posiłkami mogą nie tylko kontrolować kalorie, ale również powstrzymać przejadanie się
Proporcje użyte do upieczenia tego sernika podane są dla tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki: 1. ciasto mąka pszenna: 1,5 tradycyjnej szklanki ok. 100-120 gramów 1 jajko 1,5 czubatej łyżki miękkiego zwykłego masła, lub masła roślinnego ( około 5
1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 3 małe cukinie, 10 grzybów leśnych lub pieczarek, 20 dkg miąższu dyni, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu oliwa, sól, pieprz, granulowany czosnek
papryka, 1/4 cebulki, szynka, ser żółty light, przyprawy, oliwa z oliwek plus wszystkie składniki wedle smaku i uznania np. brokuły, kalafior, pomidor
1 puszka tuńczyka w sosie własnym, opakowanie serka wiejskiego, 2-3 jajka na twardo, pieprz do smaku, zioła według uznania.
4 filety z łososia cukinia pokrojona w zapałki 2 marchewki pokrojone w zapałki 3 łyżki masła sól, pieprz Pesto: 100 g liści świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 6 łyżek tartego parmezanu 1/4 szklanki orzeszków piniowych 1/2 szklanki oliwy z ol
- 2 łyżki miękkiej margaryny lub masła - 2 łyżki tartego sera - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietany - duży ząbek czosnku - pieprz ziołowy do smaku - można dodać ketchup - bagietka - margaryna do smarowania blachy