Tłuszcz dla wszystkich pragnących utrzymać szczupłą sylwetkę lub dla tych, którzy chcą się odchudzić spędza sen z powiek. Jest to skladnik wielu produktów i często zdarza się tak, że zostają one ograniczane albo całkowicie eliminowane z diet
Kozie mleko już od wieków stosowano jako wspaniały eliskir dla skóry. Dziś prócz postaci naturalnej można go znaleźć w wielu syntetycznych i naturalnych kosmetykach. Jak działa?
Niemiecka projektantka mody i mikrobiolog stworzyła mleczne włókno. Dzięki specyficznym właściwościom ekotkanina ma być wykorzystywana na odzież dla alergików i osób aktywnych
O mleku UHT słyszeliśmy wszyscy, ale czy wiemy, co to tak naprawdę jest i czym się różni od naturalnego mleka? Jeśli nie, to podjęcie decyzji czy go spożywać czy też unikać, wydaje się być kwestią przypadku.
Składniki: * 2 jaja, * 1 szklanka mleka, * 1/2 szklanki mąki, * 2 łyżeczki miękkiego masła, * 2 łyżeczki cukru, * 1 olejek waniliowy, * 1 szklanka świeżych pokrojonych truskawek, * 1 szklanka bitej śmietany, * olej,
Dieta proteinowa – często nazywana pionierską, ponieważ jest popularną metodą na zrzucenie kilogramów – bez zbędnego wysiłku i uczucia głodu.
Na początku XX wieku Miecznikow wysunął tezę, że tzw. mleko bułgarskie, czyli mleko poddane fermentacji specyficzną mikroflorą, jest przyczyną długowieczności Bułgarów
* 2 szklanki przecieru ze świeżych, dojrzałych pomidorów (pomidory należy obrać ze skórki, pozbyć się pestek, a miąższ przetrzeć przez sitko) * 2 szklanki wody * łyżka masła * pęczek zieleniny: listków lubczyku, natki piet
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna