Jadane są głównie ze względu na swoje walory smakowe. W rzeczywistości nie tylko smak jest zaletą grzybów. Za co cenią je wegetarianie i dlaczego potrawy z grzybów warto wprowadzić do menu podczas odchudzania?
Sezon grzybowy w pełni. Miłośnicy grzybów już wyruszyli do lasu. Wśród nich są początkujący grzybiarze, którzy jeszcze nie dysponują fachową wiedzą ani doświadczeniem. Zwłaszcza oni powinni zapoznać się z zasadami bezpiecznego grzybob
Popularne przysłowie mówi, że wszystkie grzyby można jeść, ale niektóre tylko raz. Wiele osób rezygnuje więc ze spożywania grzybów. A szkoda…
Matka natura obdarzyła nas prawdziwymi wspaniałościami. Niektóre mogą ochronić nas przed chorobami. Są przy tym naprawdę smaczne, a większość z nich prawdopodobnie już masz w kuchni
Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie
Miłośnicy grzybów dobrze wiedzą, dlaczego warto je zbierać i jeść. Ich smak i przyjemność ze spacerów po lesie to nie wszystko!
Grzybowy sezon tuż, tuż, a wraz z nim wątpliwości, jadalny czy niejadalny? Jak mądrze zbierać grzyby, by nie paść ofiarą ich zdradliwego wyglądu?