Miłośnicy grzybów dobrze wiedzą, dlaczego warto je zbierać i jeść. Ich smak i przyjemność ze spacerów po lesie to nie wszystko!
Grzybowy sezon tuż, tuż, a wraz z nim wątpliwości, jadalny czy niejadalny? Jak mądrze zbierać grzyby, by nie paść ofiarą ich zdradliwego wyglądu?
Popularne przysłowie mówi, że wszystkie grzyby można jeść, ale niektóre tylko raz. Wiele osób rezygnuje więc ze spożywania grzybów. A szkoda…
Matka natura obdarzyła nas prawdziwymi wspaniałościami. Niektóre mogą ochronić nas przed chorobami. Są przy tym naprawdę smaczne, a większość z nich prawdopodobnie już masz w kuchni
Polska produkuje 250 tysiące ton pieczarek rocznie. Jesteśmy największym producentem pieczarki w Europie. Nasi sąsiedzi zachwycają się pieczarką. Warto przyjrzeć się z bliska temu grzybowi, który wcale w lesie nie rośnie
Jadane są głównie ze względu na swoje walory smakowe. W rzeczywistości nie tylko smak jest zaletą grzybów. Za co cenią je wegetarianie i dlaczego potrawy z grzybów warto wprowadzić do menu podczas odchudzania?
Sezon grzybowy w pełni. Miłośnicy grzybów już wyruszyli do lasu. Wśród nich są początkujący grzybiarze, którzy jeszcze nie dysponują fachową wiedzą ani doświadczeniem. Zwłaszcza oni powinni zapoznać się z zasadami bezpiecznego grzybob