Wiek XX coraz częściej bywa nazywany „epoką jedzenia”. Okazuje się jednak, że gwałtowny rozwój przemysłu spożywczego i związanej z nim reklamy żywności, nie wszystkim służy...
„...z boćwiny usiekanej, zaprawny śmietaną, szyjki w nim od raków, cielęcina, kapłon lub indyk w drobne pokrajane zraziki, ogórki surowe obrane i pocięte na kostkę, jaja gotowane na twardo, wszystko na zimno, później i szpara
Witarianizm to dieta wykluczająca spożywanie pokarmów poddanych obróbce termicznej. Witarianie dopuszczają podgrzewanie jedzenia do 41 °C. Najczęściej, choć nie zawsze jest łączony z wegetarianizmem lub weganizmem
W dobie barów szybkiej obsługi coraz rzadziej gotujemy zupy. A zupy są ważnym posiłkiem w naszym menu
Niedoczynność tarczycy to niedobór krążących we krwi hormonów tarczycy i obecność patologicznych skutków niedoboru tych hormonów. Niedoczynność tarczycy powoduje dolegliwości metaboliczne. Stosując odpowiednią dietę można im za
Trądzik to zmora chyba każdego nastolatka. Chociaż nie jest to tylko przypadłość młodych ludzi wchodzących w okres dojrzewania. Odpowiednia dieta, co prawda nie zlikwiduje problemu, ale może pomóc walczyć z dolegliwościami skórnymi
Co jeść na kolację, aby nie zjeść za dużo kalorii, które zamienią się w tkankę tłuszczową? Oto kilka porad