Zimowe menu powinno dostarczać nam odpowiedniej porcji kalorii oraz chronić nasz organizm przed przeziębieniem i grypą. Zachowanie zdrowej i zbilansowanej diety jest ważne zwłaszcza wtedy, kiedy uprawiamy sporty zimowe
Któż z nas nie lubi wiosny i nie tęskni do niej? Wiosna to czas wielkich postanowień. Obiecujemy sobie, że będziemy dbać o zdrowie, uprawiać sport, zmienimy dietę
W czasie sesji egzaminacyjnej warto pomyśleć o właściwej diecie, która wzmocni pamięć i ułatwi koncentrację
W polskiej kuchni stosowany od wieków. Babcie leczyły nim przeziębienia, konserwowały żywność. Pięknie się prezentuje zapleciony w warkocze.
surowy łosoś pokrojony w cieniutkie plasterki oliwki zielone zielony marynowany pieprz kapary cebula ser mozarella lub żółty sos: 3 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny 1 łyżka octu balsamicznego sól, cukier, pieprz do smaku
Owoce leśne kuszą nas nie tylko swoim smakiem, zapachem, aromatem i wyglądem ale również walorami dietetycznymi.