Komisja Europejska przedstawiła propozycję mającą na celu przyspieszenie procesu dopuszczania upraw GMO (genetycznie modyfikowanych organizmów)na terenie Wspólnoty. W zamian za zaniechanie sprzeciwu wobec tej technologii, Komisja obiecuje kr
Zaleca się, aby woda była podstawowym rodzajem płynu pitego na co dzień. Żeby wybrać tą najlepszą powinniśmy zwrócić uwagę na skład mineralny, ktróry decyduje o walorach zdrowotnych i zastosowaniu wody
Szparagi mogą być doskonałych sprzymierzeńcem każdego, kto usiłuje zrzucić zbędne kilogramy. Są niskokaloryczne i zawierają bardzo dużą ilość białka
Chęć cieszenia się słodkim smakiem i zdrowiem motywuje do poszukiwania źródeł słodyczy innych niż kaloryczny, tuczący cukier. Naturalną i jednocześnie bezkaloryczną alternatywą dla cukru mogą być listki stewii
Właściwa organizacja każdego dnia (zajęć domowych i wykonywanej pracy) wpływa na tempo przemiany materii, a w konsekwencji pomaga łatwiej dojść do zdrowia. Również odpowiednia dieta może wspomagać w leczeniu wielu chorób.
Życie jak wiemy, to niekończąca się lista rzeczy do zrobienia. Po porannym prysznicu i kawie rozpoczyna się dzień pełen pracy, zapominania, przypominania, biegania i załatwiania. W całym tym szaleństwie nie warto zapominać o naszym zdrowiu, prawidłowym od
Spożywanie brokułów zaleca się w profilaktyce wielu chorób, w tym również nowotworowych. Jakie składniki decydują o wysokich walorach odżywczych i zdrowotnych tego warzywa?
Z wyglądu przypomina wyrośniętego ogórka. Warto ją poznać i docenić z racji jej szczególnych walorów dietetycznych oraz wszechstronnego zastosowania w kuchni
- 1 większy brokuł, - 5-6 ziemniaków, - 1 marchewka, - 1 serek topiony kremowy, - 1 kostka rosołowa, - przyprawy według gustu (pieprz, sól, czosnek)