Posiada zdolności konserwujące, hamuje rozwój drobnoustrojów niszczących żywność i nadaje ciekwy bukiet smakowo-zapachowy.
Tajemniczą nazwą Kuskus określa się potrawę z drobnej kaszy pszenicznej, a także samą kaszę. Początkowo kuskus przyrządzano z ziaren prosa, a później - dokładnie nie wiadomo kiedy - z pszenicy
Kolacja we dwoje to jeden z najpopularniejszych pomysłów na randkę. Jak zaplanować posiłek, by sprzyjał romantycznemu nastrojowi?
Soja ma wielu zwolenników, ma też zażartych wrogów, jedni ją przeceniają, inni nie doceniają, a prawda jak zawsze tkwi pośrodku. Żeby rozjaśnić ten gąszcz narosłych wokół soi nieporozumień, poznajmy ją
O tym, że warto pić herbatę nikogo przekonywać nie trzeba. Kiedyś większość z nas pijała wyłącznie herbatę czarną. Z czasem przekonaliśmy się, że dla zdrowia warto poznać smak również tej zielonej i czerwonej. Teraz przyszła moda na herbatę białą
Jesień to czas, w którym często dopada nas przygnębienie i apatia. Aby temu zapobiec proponujemy dietę poprawiającą nastrój
Przeciętny Polak podczas zimy przybiera na wadze około 2 kg. Nic więc dziwnego, że na wiosnę chcemy wrócić do formy i wyglądać atrakcyjnie. Co w związku z tym zmienić w codziennym menu, jakich produktów unikać i dlaczego w pierwszym okresie
Istnieje przekonanie, że na problemy ze stawami najlepsza jest żelatyna. Zawiera w sobie kolagen, pomaga wzmocnić stawy. Powinny ją spożywać osoby uprawiające sporty, ludzie starsi, oraz Ci który na co dzień borykają się z bólem w tych częśc
Letnie gorące dni sprawiają, że nie mamy ochoty na ciężkostrawne posiłki. Dlatego często zadowalamy się nie zawsze zdrową przekąską. Alpro® soya radzi jak podczas upalnych dni pozostać w formie, dostarczając jednocześnie organizmowi niezbędnej porcji
Smukła sylwetka, dobre samopoczucie, zbilansowana dieta… Co jeść, by utrzymać linię i nie czuć głodu? Przy dzisiejszym tempie życia kobiety chcą mieć dużo energii i jednocześnie doskonałą figurę. Jak to połączyć?