Celiakia to trwająca całe życie immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu, białka zapasowego zawartego w zbożach. Co jeść, by być zdrowym?
Główna zasada tej diety brzmi – nie łącz węglowodanów i białek. Dzięki niej możesz stracić 1 kg w ciągu tygodnia
Ciężka praca, stres i zabieganie sprawiają, że o szybkim zaśnięciu można zapomnieć. Ale zamiast sięgać po medykamenty lepiej przyjrzeć się swojej diecie i dodać do niej kilka naprawdę sennych składników
Wszyscy wiedzą, że nalezy jeść drugie śniadanie, ale nikt nie pamięta o tym, że drugie śnaidanie jets równie ważne
Brytyjscy naukowcy odkryli substancję, która hamuje apetyt. Ich odkrycie może być początkiem nowej ery walki z otyłością
Odchudzanie nie musi kojarzyć się z głodówką i rezygnacją ze wszystkich ulubionych potraw. Dietetyczne triki i zdrowe nawyki pozwalają oszukać żołądek i nasycić zmysły