Ze statystyk wynika, że w perspektywie ostatnich dwóch dekad spożycie chleba w Polsce spadło o połowę. Tymczasem zarówno piekarze, jak i specjaliści od żywienia przekonują, że pieczywo jest nie tylko smaczne, lecz także zdrowe.
To bardzo stary, a trochę niedoceniany napój. Niesłusznie, bo jest bardzo zdrowy - leczy cukrzycę i nowotwory. Zrób go sam - prosty przepis na domowy kwas chlebowy
Dziewięć na dziesięć osób w USA spożywa za duże ilości soli. Jak się okazuje to nie frytki, ani chipsy czy popkorn są temu winne, a chleb! Tak twierdzi Centrum Prewencji i Kontroli Chorób (CDC)
Stojąc w sklepie przed półką z pieczywem, zastanawiamy się czy bochenek chleba wkładany do koszyka jest bez ulepszaczy. Czy zapach, chrupiąca, złocista skórka świadczą, że zjemy dobry, pełnowartościowy produkt?
Chleb jada się na całym świecie. Zanim na dobre zadomowił się na naszych stołach, długo konkurował z kluskami oraz tzw. bryją. Bryja była jednolitą papką, gotowaną z rozgniecionego zboża, wody i mleka.
Często zastanawiamy się, jakie pieczywo warto kupić. Mamy ogromny wybór gatunków chleba – ciemne, jasne, także z ziarnami, wszystkie wyglądają apetycznie. Po które z nich sięgnąć?
Jeśli martwi Cię brak chleba czy makaronu w diecie, mamy na to rozwiązanie – Chleb Adama, który możecie zakupić w naszym sklepie