Olga Kalendarova – Ochal w maratonie w Wiedniu ustanowiła swój nowy rekord życiowy z wynikiem 2:31:33. Niestety wynik ten nie dał Oldze przepustki do startu na Igrzyskach Olimpijskich w Londynie
Jak to będzie? 21 km? Najtrudniejszy półmaraton w Europie? Czy w ogóle jestem w stanie to przejść chociaż? Takie pytania nasuwały się jeszcze na długo przed rozpoczęciem „biegu”. W tym momencie jest już po wszystkim, zadanie wyko
Bieganie to aktywność, która nie wymaga specjalistycznego sprzętu. Jedyną rzeczą, o którą musisz zadbać jest wybór odpowiedniego obuwia. Jak to zrobić?
Otyłość jest ogromnym problemem zdrowotnym i cywilizacyjnym. Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), w ciągu ostatnich dwóch dziesięcioleci częstość występowania otyłości potroiła się. Szacuje się, że w Europejskim Regionie WHO ponad 150 milion
O tym, że na Runmageddonie oprócz niesamowitych wrażeń i emocji można znaleźć swoją drugą połówkę świadczy historia Tomka Gostomskiego i Kasi Medes, którzy poznali się w maju na Runmageddonie Hardcore w Myślenicach. Po trzech miesiąca
Już znamy tegorocznych mistrzów fitness. II edycja GRAND PRIX FITNESS Aleksandry Kobielak & BS Suple za nami.
W ostatni weekend sierpnia (30-31.08.2014) już po raz drugi odbędzie się Górski Maraton Jogi w Wierchomli. To wyjątkowa okazja dla wszystkich entuzjastów aktywnego i zdrowego stylu życia, do wspólnego ruchu na świeżym powietrzu. Przyg
Święto Survivalu w Warszawie: 3,5 tys. śmiałków pobiegło w Men Expert Survival Race. W niedzielę, 19 czerwca, Cytadela Warszawska przeżyła prawdziwe oblężenie zawodników startujących w biegu z przeszkodami Men Expert Survival Race. W w
Funkcjonariusze służb mundurowych muszą mieć odpowiednie cechy osobowości, zdolności szybkiego myślenia oraz przede wszystkim doskonałą kondycję fizyczną. Zobacz jak o nią zadać przed egzaminem sprawnościowym
W upalny weekend na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbyła się kolejna edycja Runmageddonu, ekstremalnego biegu przeszkodowego.
Idealnym pomysłem na zdrowe śniadanie będzie pełnoziarniste pieczywo, które zawiera dużo więcej błonnika, substancji bioaktywnych, witamin i minerałów niż białe pieczywo.