Kurze żółtko i białko to idealny składnik na kosmetyki domowej roboty do włosów, twarzy i dekoltu. Dzięki nim możesz pozbyć się problemów z suchą cerą lub wzmocnić zniszczone końcówki włosów
Mięso z kurczaka jest bardzo cenione przez kulturystów. Ci, którzy szczególnie dbają o to, by ich posiłki były chude i bogate w białko, jadają je nawet codziennie. Taka dieta może stać się nudna, zwłaszcza, gdy ciągle przyrządzamy mię
Zboże to wzbudziło zainteresowanie europejskich specjalistów od żywienia, nazywających amarantus zbożem XXI wieku
Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami
Czy soja to cudowne panaceum na bolączki współczesnego świata, czy też sposób na wydobycie pieniędzy z naszych portfeli?
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw na świecie. Co zrobić, aby tradycyjna pizza była dużo zdrowsza?