Uwielbiamy owoce! Jako przekąskę, jako drugie śniadanie, jako podwieczorek.. Jest jednak kilka mitów dotyczących owoców, o których warto pamiętać spożywając i kupując owoce. Oto pięć najbardziej powszechnych
Z chorobami i męczącymi nas przypadłościami można walczyć na wiele sposobów. Najprostszą i ogólnie dostępną metodą jest… zwiększenie spożycia warzyw i owoców – naturalnych suplementów naszej codziennej diety  
Warzywa i owoce wstępują w przeróżnych kolorach. Barwę nadają im naturalne barwniki, takie jak karotenoidy, chlorofil czy antocyjanozydy. Substancje te wykazują również silne działanie biologiczne. Po kolorze możemy wstępnie powiedzieć, jak
Jeszcze niedawno spotykana była jedynie w lasach. Dziś z powodzeniem uprawia się jeżynę w ogródkach działkowych. Jakie właściwości zdrowotne ma jeżyna?
Noni, właściwie Morinda Citrifolia jest wiecznie zielonym krzewem rosnącym na Polinezji Francuskiej. Już bardzo dawne podróże Jamesa Cooka są dowodem na długoletnie użycie tej rośliny na Tahiti. Ma ona tam szczególnie szerokie zastosowa
Jeszcze niedawno spotykana była jedynie w lasach. Dziś z powodzeniem uprawia się jeżynę w ogródkach działkowych. Jakie właściwości zdrowotne ma jeżyna?