Latem każdy z nas spędza więcej czasu na powietrzu, ciesząc się słoneczną aurą i bliskością natury. W tym okresie szczególnie chcielibyśmy odczuwać przypływ sił witalnych, piękniej wyglądać i czuć się zdrowiej
Gdy jest ciepło i słonecznie, chętnie jadamy posiłki na łonie natury. Jaka żywność najlepiej sprawdza się w plenerze? Jak ją przechowywać, by nie traciła swoich walorów zdrowotnych i smakowych? – Oto kilka podstawowych wskazówek
Niechęć do jedzenia i w konsekwencji spożywanie zbyt małych ilości pokarmów może przyczynić się do ubytku masy ciała oraz powstania niedoborów składników odżywczych. Przyczyn braku apetytu może być wiele, dlatego też nie należy tego p
Podczas odchudzanie powinnyśmy patrzeć nie tylko na wagę i ilość spożywanych kalorii, ale także na przyjmowane witaminy. Jest to bardzo ważne, aby podczas odchudzania nie stracić z kilogramami również zdrowia
Czy Polacy wiedzą jak powinno wyglądać prawidłowo skomponowane śniadanie – komentuje dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska z Collegium Medicum na Uniwersytecie Jagiellońskim
Tradycja hodowli i spożywania gęsiny Polsce sięga nawet XVI wieku, a w XVII i XVIII stuleciu mięso z gęsi regularnie gościło na polskich stołach. Kroniki dziewiętnastowiecznej warszawskiej giełdy towarowej zanotowały eksport polskiej gęsi w ilości ponad
Kuchnia, czy dieta wellness to dziś bardzo modne zagadnienia. Co to takiego i skąd się wzięło? Warto się przyjrzeć z bliska takim dietom oferowanym w Spa, czy w uzdrowiskach