Znana wokalistka specjalnie dla Fit.pl opowiada o testowanych przez siebie dietach, co robi, gdy ma „wilczy apetyt” i o tym, że w ramach zdrowego odżywiania, sama piecze chleb
Jest podstawową jarzyną w wielu kuchniach świata. Do jedzenia jej słodkiego, chrupiącego korzenia nie trzeba przekonywać nawet dzieci. Co warto o niej wiedzieć?
Lato to czas, w którym stajemy się bardziej aktywni. Z nadejściem ciepłych dni organizm zaczyna regenerować siły, a my, zrzucając grube warstwy ubrań niejako „przy okazji” pozbywamy się nagromadzonych podczas mrozów, zbędnych kil
Z pracy, którą publikuje pismo Nutrition and Metabolism wynika, że oliwa z pierwszego tłoczenia chroni wątrobę przed szkodliwym wpływem nadmiaru wolnych rodników
Nie uważamy na to co pijemy. Okazuje się jednak, że napoje są bardzo ważne. Mogą nakręcać metabolizm, hamować apetyt i przyśpieszać chudnięcie. Warto wiedzieć, które wybrać
GMO, czyli Genetically Modified Organisms to organizmy, do których sztucznie wprowadza się obce geny, pobrane z innego organizmu. Modyfikacje genetyczne dotyczą nie tylko warzyw i owoców, jednak to zmiany w genotypie żywności budzą zdecydowa
Produkty sojowe zwykle są unikane przez mężczyzn dbających o sylwetkę. W internecie krąży bowiem opinia, że fitoestrogeny, które zawiera, mogą powodować obniżenie poziomu testosteronu i w konsekwencji przyczyniać się do utraty mięśni, obniżenia lib
Z Rodziną dobrze wychodzi się nie tylko na zdjęciu, ale również na smacznej i bogatej w witaminy i minerały diecie. Choć lato się skończyło, a świeże polskie warzywa i owoce zniknęły ze straganów, nie oznacza to, że jesienią dieta musi być m
Zdaniem dietetyków Polacy nie odżywiają się dobrze. Zajadamy się mięsem, a zbyt małą wagę przykładamy do zdrowych warzyw. Ponadto w naszej codziennej diecie brakuje urozmaicenia
Trudno utrzymać wymarzoną sylwetkę i zdrowie, jeśli zapychamy się wysoko przetworzonym jedzeniem, ciastkami, potrawami z głębokiego tłuszczu czy fast foodami. Już starożytni upatrywali sekretów zdrowia i dobrego samopoczucia w prawidłowym odżywiani
Według brytyjskich naukowców jedzenie typu fast food nie zaszkodzi nam, jeśli zażyjemy lek obniżający cholesterol