GMO, czyli Genetically Modified Organisms to organizmy, do których sztucznie wprowadza się obce geny, pobrane z innego organizmu. Modyfikacje genetyczne dotyczą nie tylko warzyw i owoców, jednak to zmiany w genotypie żywności budzą zdecydowa
Zdaniem dietetyków Polacy nie odżywiają się dobrze. Zajadamy się mięsem, a zbyt małą wagę przykładamy do zdrowych warzyw. Ponadto w naszej codziennej diecie brakuje urozmaicenia
Kompozycja płatków i owoców wypiera z naszych stołów popularne płatki kukurydziane. Jaki jest tego powód? Poznaj prawdę o müsli
Jest podstawową jarzyną w wielu kuchniach świata. Do jedzenia jej słodkiego, chrupiącego korzenia nie trzeba przekonywać nawet dzieci. Co warto o niej wiedzieć?
Jak zabezpieczyć się przed szkodliwymi skutkami promieniowania UV? Co jeść i czego używać, aby po urlopie nie przybyło nam zmarszczek?
Dietetycy ostrzegają przed dietami cud. Nie mają wątpliwości - bez aktywności fizycznej, o szczupłej sylwetce możemy tylko pomarzyć. Starając się zadbać o własne zdrowie i prawidłowy styl życia należy przede wszystkim więcej się ruszać i jeść mądrzej 
Z każdej strony następuje zmasowany atak- ludzkie spojrzenia są bezlitosne. Dodatkowe kilogramy są dla nas ogromnym problemem. Jest jednak na to sposób-trzeba wypowiedzieć im wojnę
Nie od dziś specjaliści od żywienia toczą spór o jajka. Jedni twierdza, że są zdrowe a inni z kolei, że nie. W ostatnich badaniach dowiedziono, iż zjadanie nawet pięciu jaj tygodniowo nie szkodzi (oczywiście jeżeli nie będą smażone).