Przyjemne doznania sensoryczne jakie doświadczamy podczas spożywania pokarmów korzystnie wpływają na procesy fizjologiczne zachodzące w organizmie w okresie poposiłkowym
Mimo że pogoda na to nie wskazuje mamy kalendarzowe lato. Licząc na poprawę pogody, warto znać zasady odpowiedniego odżywiania w trakcie letnich wojaży
Kultura jedzenia większości z nas nie ma nic wspólnego ze zdrowym trybem życia. Jadamy na szybko, w mieście i zwykle w ruchu. A zdrowe jedzenie ma bezpośredni wpływ nie tylko na jakość naszego życia, ale i na nasze samopoczucie
Produkty zawierające taką samą ilość węglowodanów przyswajalnych mogą mieć różny wpływ na poziom glukozy we krwi po posiłku
Znaleźć dietetyka nie jest trudno, gorzej ze znalezieniem specjalisty, który spełni nasze oczekiwania – zaproponuje skuteczną, dopasowaną do naszego stanu zdrowia i stylu życia dietę oraz zmotywuje do zmiany sposobu żywienia. Oto wskazó
GMO to w skrócie organizmy zmodyfikowane genetycznie, to organizmy, których geny zostały celowo zmienione przez człowieka
W pracy też można odżywiać się zdrowo – wystarczy tylko trochę chęci i samozaparcia. Brak czasu, czy stołówki nie jest wcale usprawiedliwieniem dla niezdrowego odżywiania.
Czarne jagody są jednym z najsilniejszych naturalnych leków o bardzo szerokim spektrum działania. Usuwają toksyny z organizmu, wzmacniają wzrok, obniżają cholesterol, pomagają na zaparcia. Dlatego w sezonie starajmy się jeść ich jak najwięcej! Świe
Kobiety, które w czasie ciąży spożywają produkty zawierające dużo tłuszczu mogą narazić swoje potomstwo na większe ryzyko wad wrodzonych - informuje pismo "Human Molecular Genetics".
Za oknami hula śnieżna zawierucha. Zimny wiatr i mróz daje się we znaki. Do domu przychodzimy zziębnięci i tęsknimy za ciepłym fotelem, polarowym kocem i rozpalonym kominkiem. Zimowe uroki…
GMO to w skrócie organizmy zmodyfikowane genetycznie, to organizmy, których geny zostały celowo zmienione przez człowieka