Najwięcej witamin i minerałów mają warzywa i owoce. Co zrobić, żeby te cenne skadniki odżywcze nie uciekły w czasie przechowywania, obierania, gotowania, a także podawania?
Organizm człowiek nie może funkcjonować bez witamin. Są one niezbędne przy zamianie pożywienia w energię. Jeśli nie będą dostarczane w odpowiednich ilościach, natychmiast odbije się to na naszym zdrowiu, kondycji i urodzie. A najważniejsze z nich to witam
W diecie większości z nas zdecydowanie za mało jest witamin i minerałów. Dlatego też powinniśmy spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, jarzyn, zup - kiełki. Moda na kiełki roślin wraca, co jest bardzo pozytywnym zjawiskiem
Żółtko jaja jest jednym z najbogatszych źródeł cholesterolu w naszej diecie. Czy to oznacza, że jeśli chcemy uniknąć chorób kojarzonych z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, powinniśmy unikać jajek?
Okres jesienno-zimowy to czas kiedy nasz organizm musi przystosować się do ciągłej walki z różnymi wirusami. Możesz mu w tym pomóc, uzupełniają witaminy
Suplementy diety, np. batony białkowe, batony energetyczne i odżywki białkowe możemy wykorzystać w codziennym życiu, nawet wtedy, gdy nie jesteśmy entuzjastami sportu, ale zależy nam na zdrowiu i szczupłej sylwetce
Jeżeli chcesz ujawnić ukryte pokłady siły swoich mięśni, zwiększyć ich masę, szybko pozbyć się kilku zbędnych kilogramów lub po prostu kompleksowo zadbać o swój organizm, skorzystaj z podstawowej wiedzy o odżywkach, suplementach i żywieniu,
Winorośl to jedna z najdłużej uprawianych przez człowieka roślin. Historia jej sięga czwartego tysiąclecia przed naszą erą. Winogrona są tak smacznymi i wartościowymi owocami, że najchętniej zjada się je na surowo. Niemniej ich dodatek może uatrakcyjnić
Włosy, aby rosnąć i zdrowo wyglądać potrzebują bardzo wielu składników: minerałów, witamin i aminokwasów. Czasami brak jednego składnika, występującego w minimalnych ilościach potrafi zakłócić wzrost włosa, a także być przyczyn
Jak pokazały badania istnieje zależność, pomiędzy procesami przemiany w dyskach międzykręgowych a żywieniem