Wiosna to czas, który napawa nas optymizmem i radością, choć przed naszym organizmem niełatwe przejście z zimowego do wiosennego „trybu” funkcjonowania, a to za sprawą niedoborów witamin. Co robić, aby je uzupełnić z głową?
Jesteś zmęczona, nie w humorze, nie możesz się skoncentrować? Być może na twój nastrój wpłynęło to, co ostatnio jadłaś.
Witamina E to najlepszy przeciwutleniacz, czyli pogromca niszczących skórę wolnych rodników. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Na czym polega jej siła?
L – karnityna – sama nazwa brzmi niezwykle tajemniczo. To substancja niezbędna i niezastąpiona dla naszego organizmu
Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały
Mamy obawy co do tego, czy traktujemy mózg z należytą troską? Zacznijmy od racjonalnej i zdrowej diety, która zoptymalizuje jego działanie.
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Z języka dowiesz się prawdy o stanie twojego zdrowia. Podobnie jak z oka, można wczytać z niego wiele chorób. Obserwując język można dowiedzieć się, co nam dolega lub z jakimi schorzeniami możemy borykać się w przyszłości
Wiele diet opiera się na niskokalorycznym komponowaniu składników pokarmowych. Dla organizmu to sygnał, że trzeba zwolnić metabolizm, aby oszczędzić tłuszcz zapasowy