Jak pokazały badania istnieje zależność, pomiędzy procesami przemiany w dyskach międzykręgowych a żywieniem
Jesteś zmęczona, nie w humorze, nie możesz się skoncentrować? Być może na twój nastrój wpłynęło to, co ostatnio jadłaś.
Witamina E to najlepszy przeciwutleniacz, czyli pogromca niszczących skórę wolnych rodników. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Na czym polega jej siła?
L – karnityna – sama nazwa brzmi niezwykle tajemniczo. To substancja niezbędna i niezastąpiona dla naszego organizmu
Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Wiele diet opiera się na niskokalorycznym komponowaniu składników pokarmowych. Dla organizmu to sygnał, że trzeba zwolnić metabolizm, aby oszczędzić tłuszcz zapasowy
Siemię lniane to nasiona lnu zwyczajnego nazywane tak, gdy są używane jako zielarski środek leczniczy. Jest bogate w składniki, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu.
Któż z nas nie lubi wiosny i nie tęskni do niej? Wiosna to czas wielkich postanowień. Obiecujemy sobie, że będziemy dbać o zdrowie, uprawiać sport, zmienimy dietę
Nie potrzebujemy jej zbyt dużo, choć zdania naukowców na ten temat znacznie się różnią. Jedno jest pewne - organizm ludzki nie jest w stanie wytwarzać sam witaminy C.
Zanieczyszczenie środowiska, globalne ocieplenie, stres, choroby cywilizacyjne – to najczęstsze czynniki, które nawykliśmy obarczać winą za swoje złe samopoczucie. Duży wpływ na to, jak się czujemy, ma prawidłowa dieta.